Geestgroen

24.1.06

Ex-Solitairist

In een kerstpakket dit jaar zat een spelletje (een typisch kerstpakketspel dat je helemaal niet wilt hebben): Solitaire. En weet je wat dat betekent? Afgezonderd, eenzaam, geïsoleerd, op zichzelf, eenling, einzelgänger, kluizenaar.
Nou, dat sprak me natuurlijk onmiddellijk aan! Het is de bedoeling dat je door middel van een soort van dammen (dámmen) alle knikkers (op een na) van het palet af moet krijgen. Zeer verslavend, want het lukt namelijk niet.
Geloof mij, na het spelen van dit spel (voor de driehonderdste keer) voel je je best wel eenzaam. Alle mensen om je heen hebben je verlaten, omdat jij alleen nog maar het spel kan spelen (want het lukt niet). Jaren later zul je in een gammele toren wonen, afgezonderd van iedereen, midden in het bos. Je begint langzaamaan al te lijken op een kluizenaar, maar ach wat, je hebt het spel nog! En in twintig jaar komen ze je halen met een ambulance en word je getransporteerd naar een psychiatrische inrichting waar je in een isoleercel al je eenzaamheid mag afreageren op vier muren in de hoop dat dit spel nooit meer in je leven komt.
Weliswaar in een inrichting, maar je kunt weer vrienden maken!

1 Comments:

At dinsdag, 24 januari, 2006, Anonymous Anoniem said...

En zo komt elke knikker, uiteindelijk, nog op z'n plek.

 

Een reactie posten

<< Home